divendres, 4 de març del 2011

LA TWEETPEL·LI !!!!

·
En aquesta casa ja portem temps parlant-vos de noves propostes audiovisuals esperonades per l'entorn 2.0 en el que vivint, propostes pròpies (Videoglífics, Espantant Gavines, Flashmob), o alienes (Crowdfounding, Flashmob, el projecte de César Velasco Broca ...)
·
Doncs bé, actualment s'està 'cuinant' una altra proposta interessant: un film fet des de Twitter!!!
·

El periodista Valentí Sanjuan (@valentisanjuan) i el director de cinema Joan Riedweg (@riedweg) van deixar anar en el programa de ràdio del primer -Vist i no vist, de Catalunya Ràdio- qui volia participar en un film fet des del Twitter... la idea va anar prenent forma i el projecte de fer el primer llargmetratge amb cost zero, feta amb les aportacions d'hores, materials, contactes... dels tweetaires ja és una realitat!. Amb el que puguin aconseguir a nivell ecònomic, un cop finalitzat, serà destinat a l'ONG que entre tots i totes els participants triïn. Ens aquests moments la proposta té 5.000 seguidors/es a la xarxa.
·
I és que la capacitat creadora de les xarxes socials és il·limitada, si un guió elaborat convencionalment pot trigar en escriure's 2 anys, gràcies al món 2.0 ells han trigat 6 mesos!; els coordinadors del projecte van rebre 429 històries i amb la votació de la gent se'n van quedar amb 20. Es tracta de 9 ó 10 històries creuades que seran repartides entre diferents directors, i en elles hi podrem trobar de tot: "sexe, drogues, humor, tensió, música, drama, passió, amor, molta màfia i Twitter...". La seva idea és tenir-la enllestida i presentar-la a finals d'aquest 2011.
·
Molts membres de la comunitat twitter vinculats al món del cinema i la televisió ja s'han apuntat a participar-hi: @Vigalondo, @RogerGual, @AbelFolk, @JoseCorbacho, @JuanCruz, @AngelLlacer, @SilviaAbril, @BertoRomero,... productores com Zentropa (la de Lars Von Trier).... grups de música com: @ThePinkerTones, @Loveoflesbian,@Amicsdelesarts.... i tweetaires anònims, en total: 2.000 persones implicades!!.
·
Si voleu, encara hi podeu col·laborar, entreu al seu blog o al twitter, els coordinadors del projecte estan oberts a la col·laboració de tothom, en igualtat de condicions, només heu d'aportar: "temps, talent i tweets!!"
·
Us deixo amb la promoció de la tweetpel·li del recent 'pescat' Eduardo Noriega:·