dilluns, 4 d’abril del 2011

SERIES QUE VENEN: SR. FINCHER I SR. COLLET-SERRA

Que les series de televisió ja no són el que eren és un fet; que de la televisió està sorgint una cantera de bons guionistes que van cap al cinema ja és una realitat. Abans aquest fet era impensable, sovint la televisió era el refugi (o l’ostracisme) de professionals que ja no trobaven el seu lloc en el cinema. Bona part de culpa d’aquesta regeneració televisiva la tenen, en el passat: els Soprano, Lost i A dos metros bajo tierra, per exemple; i en el present: The Wire, Boardwalk Empire o Mad Men.


Per exemple, molts directors consagrats a Hollywood s’han passat a la televisió com el sr. Scorsese o el sr. Spielberg. No tots els que fan el pas, però, reben el suport de l’audiència i de la productora per a superar el capítol pilot i oferir-nos una serie sencera... fa uns dies ens han arribat els projectes de 2 directors de cinema que debuten a la televisió: el sr. Jaume Collet-Serra i el sr. Fincher. De moment, ambdós tenen l’encàrrec de signar el capítol pilot.

El sr. Collet-Serra és un català que està triomfant a Hollywood, ho fèu amb la Casa de Cera (el seu film debut), la Huerfana i, ara mateix, s’està menjant la taquilla USA amb la nova: Unknown (Sin Identidad). La cadena ABC li ha encarregat el capítol pilot de The River, una serie de terror que ens narra la recerca desesperada, per l’Amazones profund, d’un estudiant de medicina del seu pare desparegut uns mesos enrera. Aquest fill ha abadonat la seva vida urbanita i tranquil·la per descobrir un món salvatge que l’anirà canviant.... si a la productora li agrada el primer capítol la serie serà presentada en el curs 2011-2012.

El sr. Fincher (un dels autors més rellevants del cinema-Hollywood actual) és el director de meravelles com: Seven, The Game, El curioso caso de Benjamin Button, Zodiac i Red Social; no es tracta, doncs, d’un director promesa pendent de confirmar (com l’anterior) sinó d’algú perfectament reconegut que en el moment que es mostrà interessat per la TV moltes productores l’han temptat. Netflix és un servei online de distribució de films i series que implica una revolució en la forma de veure les series, ja que no serien necessaris els canals de televisió. Aquesta productora és la que finalment tirarà endavant el projecte del sr. Fincher: The House of Cards, amb el protagonisme del sr. Kevin Spacey. Es tracta del remake d'una serie anglesa (BBC) de 1990 (basada en una novel·la), que ens mostrava els draps bruts de la política. Aquells seria ens explicava la història d'un cap del partit conservador britànic que, acabat el govern Thatcher, assumeix el càrrec de primer ministre del Regne Unit... aquest argument serà traslladat a la realitat USA.


Les expectatives cap als dos projectes són molt altes, a l’espera quedem de veure el què ens oferiran ...

3 comentaris:

Nur ha dit...

Si no ens adormim es que son bones!!!!

pati di fusa ha dit...

té referències del sr. collet-serra, ciutadà? coses que hagi vist i que pugui jutjar, dic. home, el plantejament de la seua sèrie és engrescador, i té un toc lostià, no? ara, ¿segur que és de terror, en el sentit estricte? ai, no m'imagino una sèrie de terror... :S

l'altra, la del sr. fincher, no m'acaba de tirar tant. és que els draps bruts de la política són tan evidents que ja no sorprenen. crec que em decanto més per l'evasió pura i dura.

jo és que no m'acabo de refer de la pèrdua de "lost", eh? :S

i no s'anima vostè, a fer-ne una? ;)

bon dia!!!

Ciutadà K ha dit...

Es que a vegades la son ens pot, Nur ... però les series són bones!!

Ai, Pats, quan diu 'referències' a què es refereix, exactament? si li he posat la filmografia completa en el post: la Casa de Cera, la Huerfana i Unknown (Sin Identidad, és la darrera pendent d'estrenar aquí). En general, no són pas el seu estil, sobretot les dues primeres que són clarament de gènere terror (amb més gotes gore la primera i més psicològica la segona) ... però com és per a la TV potser es modera, no??

I tant! algun dia, pim pam en fem nosaltres una... :P

...crec que mai ens refarem del tot de la pèrdua de Lost, benvolguda Pats... mai... :_(