dimecres, 12 de desembre del 2012

AMOR DEL SR. HANEKE MILLOR FILM EUROPEU


_ 
El premis al cinema europeu que concedeix l'Acadèmia de Cinema Europeu van nèixer l'any 1988 amb la intenció de fer competència amb els premis Oscar, això no ho han aconseguit mai malgrat que en els darrers anys els guardons han tingut cert ressó mediàtic. El darrer film del sr. Haneke -Amor- la dramàtica història d'una parella octogenària al final dels seus dies ha estat el gran guanyador d'aquests premis. A més d'emportar-se el premi al millor director, també va obtenir el reconeixement l'actor i l'actriu que el protagonitzen, els veterans Emmanuelle Riva i Jean-Louis Trintignant.
 
El gran Alberto Iglesias va rebre el premi per a la BSO de El Topo, després d'haver estat nominat 6 cops. Premi honorífic per al sr. Bernardo Bertolucci per la seva carrera cinematogràfica i també per a la sr. Helen Mirren.
 
Altres premis de la nit: Millor Guió per a Thomas Vinterberg i Tobias Lindholm per Jagten (La Cacera);Millor Fotografia per a Sean Bobbit i Millor Muntatge per a Joe Walker per Shame; Millor Documental per a Winter Nomads (de M. von Stürler); Millor Pel·licula d'Animació per a Alois Nebel (de Tomás Lunák); Premi del Públic per a Come as you are (Hasta la vista)(de Geoffrey Enthoven).