dimarts, 11 de desembre del 2012

SR. GABRIEL LLUELLES RABADA

 
(1923-2012)
 
El sr. Lluelles fou dissenyador industrial. Es va formar a l'Escola Industrial de Barcelona. Des de finals dels anys '40 del segle passat va treballar com a delineant i pèrit industrial mecanicoelèctric per a les empreses d'electrodomèstics més destacables.
 
L'any 1947 s'incorpora a Pimer (Pequeñas Industrias Mecánico-Eléctricas Reunidas) passant de delineant al departament tècnic. De 1962 a 1970 va ser director del departament de desenvolupament i construcció de Braun Española, SA (empresa sorgida de la fusió de Pimer amb Braun AG). Posteriorment, va treballar com a dissenyador independent per a Pacar Electrónica, Bettor Dual SA i Taurus (on es va jubilar l'any 1988).
 
La seva capacitat innovadora va proporcionar el disseny a multitud de planxes, esperemedors, aspiradores, molinets de cafè i assecadors... però, sobretot, per al que li hem d'estar agraïts tots els pares i mares de Catalunya és pel 'MINIPIMER': què seria de la nostra vida paternal sense ell???!!!!
 
El Minipimer fou dissenyat l'any 1959, exportat a 50 països i guanyador de diversos premis.
 
El sr. Lluelles moria la setmana passada i com a pare/alimentador d'infants li agreixo haver-nos fet la vida una mica més fàcil. Tot i que si parlés el pediatra Carlos González li retrauria el retard que provoca, als nens i nenes, el seu invent en l'arribada a l'estadi de mastegar aliments sòldis... però aquesta és una altra història.