dimarts, 2 de febrer del 2016

GLOBUS D'OR 2016


Fa unes setmanes s'entregaven els premis de Hollywood que sempre han estat a l'ombra del Oscar: el Globus d'Or; premis entregats per la crítica estrangera de Hollywood. Es van entregar el passat 10 de gener. 

Tot i que no sempre coincideixen, són una bona forma d'entrenar-nos de cara als premis Oscar. Una de les diferències més evidents amb aquests premis és la distinció en les categories de films de Drama i films de Musical o Comèdia i, entreguen per tant la majoria de premis per duplicat, donant opció a que més pel·lícules s'emportin premi. L'altra gran diferència són els premis a sèries de televisió. 

En aquesta 72ena. edició s'entregà el premi honorífic a Denzel Washington. La gran guanyadora d'aquest any i que fa pensar que també ho serà en els Oscar fou THE REVENANT, el nou film d'Alejandro González Iñárritu que aquesta setmana s'estrena al nostre país, que s'emportà els principals premis: Millor film (drama), Millor actor (DiCaprio) i millor director. La segona en premis importants fou THE MARTIAN (com a film musical o comèdia ¿?¿?¿?): millor film i millor actor (Matt Damon).

Molt probablement hi ha 2 premis que segur que es repetiran a la gala dels Oscar: Millor film d'animació: Del revés és la millor peli sense competència i Millor film de parla no anglesa: El hijo de Saúl.

Premis merescuts com el del mestre Morricone i la seva brillant composició musical a Los Odiosos Ocho, la intepretació de l'eterna secretària d'Steve Jobs de Kate Winslet i el brillantíssim guió d'Aaron Sorkin per a Steve Jobs.

Més discutibles són els premis a millor interpretació femenina per a la Jennifer Lawrence de Joy o  el Sylvester Stallone de Creed (més un premi homenatge que altra cosa)

Millor pel·lícula
              Musical o Comèdia
·         The Revenant      
·         The Martian         
Millor interpretació - Drama
·         Leonardo DiCaprio – The Revenant com a Hugh Glass
·         Brie Larson – Room com a Joy "Ma" Newsome
Millor interpretació - Musical o Comèdia
·         Matt Damon – The Martian com a Mark Watney
·         Jennifer Lawrence – Joy com a Joy Mangano
·         Sylvester Stallone – Creed com a Rocky Balboa
·         Kate Winslet – Steve Jobs com a Joanna Hoffman
·         Alejandro González Iñárritu – The Revenant     
·         Aaron Sorkin – Steve Jobs
·         Ennio Morricone – The Hateful Eight
·         "Writing's on the Wall" (Sam Smith i Jimmy Napes) – Spectre
·         Del revés
·         Saul fia • Hongria


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si Aaron Sorkin fa un guió els altres guionistes ja no cal ni que es molestin a aspirar guanyar res.

Jennifer Lawrence guanyant premis? Pfff

The Martion es una comèdia si, accepta-ho, durant tota la peli el Matt Damon fa el pallasso, o es que potser el vas veure preocupat en algun moment?

Ciutadà K ha dit...

Coincidència en les 3 qúestions, sr. Pons!
Lo de Matt Damon rasca, fins i tot, el ridícul...