dijous, 25 de maig del 2017

'DAVID BOWIE IS' ... A BARCELONA


Resultat d'imatges de cartel david bowie is barcelona

El sr. David Bowie fa més d'un any que va morir però el seu llegat és immens i ho sabem. Abans de que morís, els seus personatges, el seu bagatge va entrar en els Museus, amb una de les exposicions més vistes de la Història del Victoria & Albert Museum de Londres: 'DAVID BOWIE IS'. Just acabat el Sónar de l'any passat, ja anunciaven que per a l'any vinent podríem gaudir d'aquesta exposició a Barcelona. 

Ha passat un any i aquí la tenim. Avui s'inaugura David Bowie is al Museu del Disseny de Barcelona.

Aquesta exposició podem dir que és la més cuidada i completa que se li ha dedicat mai a un artista musical. Més 300 objectes impecables extrets de l'arxiu personal del 'Duc blanc' i dic 'impecables' perquè el sr. Bowie s'ha encarregat de referenciar i cuidar el seu material, va contractar una bona temporada un arxivista a jornada completa per a crear el David Bowie Archive. L'icona del pop va obrir les portes del seu arxiu als comissaris de l'exposició -Victoria Broackes i Geoff Marsh- com no ho havia fet mai abans però sense seleccions prèvies, ni pautes, ni entrevistes per expressar la seva opinió, ho va deixar totalment en mans del museu.

L'expo ens planteja un viatge des de David Robert Jones a David Bowie, des de les ganes de llibertat i fugida d'un jove de Londres (veurem una reproducció del dormitori d'infància) a l'estrella de fama planetària que arribà a ser quan l'any 1969 presentava Space oddity... el principi de tot el què arribaria a ser. I no descrivim res més perquè la paraula 'spoiler' en aquesta exposició està ben utilitzat ja que millor que la visita sigui una sorpresa continua per al visitant perquè David Bowie is és més que una simple exposició està plantejada com una autèntica experiència sensorial...

David Bowie is reuneix fotografies, caràtules de discos, lletres manuscrites, vesturari original, disseys d'escenaris, storyboards, partitures, clips de la vessant actor de l'artista,...

Abans d'arribar a Barcelona ja l'han vist més de milió i mig de persones després de passar per Canadà, Brasil, Alemanya, EEUU, França, Austràlia, Holanda, Itàlia, Londres, Tòquio i Bolònia.

I, el Ciutadà K, aquest dissabte la gaudirà com un fan babejant!