dijous, 11 d’abril del 2019

UN NOU 'SELECTES' DE 'EL PETIT COMITÉ' AMB LA SR. JOANA SERRAT

foto de Amorante.
Aquest dissabte tindrem el luxe de gaudir de la segona edició d'un festival que ja és un imprescindible. Segons els seus organitzadors, l'associació El Petit Comité, "SELECTES és el festival de música de petit format de les Terres de l'Ebre".

Si l'any passat encetaven la proposta i ens oferien els directes d'Elle Belga o Ferran Palau, aquest any pugen el llistó amb un cartell ampliat: Joana Serrat & The Great Canyoners + MAVICA + Amorante  + Lu Rois Trio. I en un espai fantàstic com és l'Auditori Sixto Mir de La Ràpita.

- Joana Serrat: La vam descobrir una nit d'estiu a l'Antiga Estació de Benifallet i ens hi vam enamorar al primer segon. La sra. Serrat és moooolt autèntica. La barreja de pop i country alternatiu embolcallada per la seva veu delicada i aparentment fràgil la fa irresistible. Aquesta jove de Vic ja porta 5 treballs discogràfics i ja ha plogut des del seu primer The Relief Sessions (autoeditat) l'any 2012, que és una joia. Al SELECTES presentarà el darrer disc (fins ara) Dripping Springs acompanyada de la seva banda, els The Great Canyoners. Sense exagerar, ens trobem davant d'una de les millors cantautores i compositores del pop/folk del país.

- Amorante: darrera d'aquest nom s'amaga Iban Urizar, un basc que fa 3 anys presentava el seu primer treball discogràfic: Amorante. L'eclecticisme és la 'marca de la casa', aires folclòrics, de 'world music' però també de música experimental, no oblidem que el senyor és musicòleg i receptiu al món sonor/musical que l'envolta. Tot i això, el músic defineix el què fa com a 'herri musika' (música popular) passada pel filtre de la música anglosaxona; sense oblidar altres disciplines com les arts plàstiques, presents en el disseny del seu primer disc (com l'origami, serigrafies, dibuixos...). El sr. Amorante amb el què més gaudeix és en el directe ... i és tota una experiència.
- Lu Rois Trio: La compositora, pianista i cantant Lu Rois vindrà al Sixto Mir en format trio. L'any 2014 publicà -autoeditat- el seu primer disc Camí del Far, després vindrien Cau de Lluna (2016) i Clarosbcur (2017), en tots ells la sensibilitat de l'artista i la capacitat de crear atmosferes sonores és ressaltable i, generalment, creades només amb el piano i la seva veu.

- MAVICA: És Marta Casanova, nascuda a Cartagena però resident a Londres. De moment, acaba de publicar el seu primer EP 'Gone' però no serà l'última. Una artista que val la pena seguir de prop. La seva veu inconfundible i el seu aire folk ens aproxima als espais sonors de Bon Iver o Surfjan Stevens... però MAVIA és MAVICA.

4 propostes espectaculars al risible preu de 10€. "Músiques possibles i imaginàries, amb amplitud de mires, criteri, actitud i bon gust", això és SELECTES.

Ens veiem dissabte a La Ràpita !!!