dijous, 25 de febrer del 2021

EL SR. RODRIGO CUEVAS, ARA: SARSUELA I PASODOBLES

El sr. Rodrigo Cuevas (ja en vam parlar per aquí) s'ha proposat revitalitzar i contemporaneïtzar la música del passat. Si, en el seu darrer disc -'Manual del cortejo'- ho fèu amb la música popular del nord de la península ara aborda la Sarsuela i els Pasodobles...


BARBIAN, AL TEATRE DE LA ZARZUELA

El passat 30 de novembre, s'estrenava 'Barbián' al teatre de la Zarzuela de Madrid. Es tracta d'un espectacle ideat i dirigit per Fernando Carmena, acompanyat dels compositodrs i dissenyadors sonors Frank Merfort i Richard Veenstra i amb vestuari de Contantino Menéndez.

'Barbián' és un espectacle que pretén actualitzar la sarsuela al segle XXI. El títol ve del concepte de 'barbán', que significa 'aire'; algú 'barbián' és algú atrevit, llençat, agossarat i 'suelto'... amb aquesta descripció, el creador de l'espectacle va pensar en el sr. Rodrigo Cuevas, màxim representant de lo popular postmodern. 

L'espectacle està format per fragments d'11 sarsueles i 1 òpera 'chica'. Així doncs, els clàssics de Chapí, Chueca o Penella, són modulats pels sons electrònics i l'estètica glam-queer del sr. Cuevas per donar-li un nou valor i una nova lectura a les sarsueles dels passat. 

Aquí en teniu una mostra: 'Carceleras'


LA MAGIA DE TU MELENA, PASODOBLE ELECTRO-FUNK

En aquesta ocasió, el sr. Cuevas s'uneix amb el músic de Santiago de Compostela Ortiga per crear el single 'La magia de tu melena'. Es tracta d'un pasodoble on es parla del 'cortejo' i l'art de rondar la persona que estimem, ambient de verbena, d'amors d'estiu. Música popular, sons tradicionals, doncs, que es tornen a convertir en contemporanis i experimentals.

Es tracta d'una cançó creada dins de La Residencia, un projecte de creació de Radio 3 i Estudios Mans (A Coruña).

Aquí teniu 'La Magia de tu melena':