divendres, 26 de febrer del 2021

'SNOWPIERCER', AL CINECLUB LA RAPITA

 

Abans de que el senyor Bong Joon-Ho fos mundialment reconegut, arribant fins al Oscar com a director i guionista de Parásitos (2019) ja tenia un prestigi ben sòlid i potent gràcies a films tan interessants com l'esmentat.

El sr. Joon-Ho és el director de films (que si no heu vist ja tardeu en recuperar) com: Memories of a murder (2003), The host (2006), Mother (2009) i -la que podreu gaudir en pantalla gran i VOSE aquest diumenge a la tarde-: Snowpiercer (2013).

En tots els seus films, el director sud-coreà mostra una especial capacitat per creuar gèneres, molts cops amb aires fantàstics i/o de ciència-ficció i sempre amb un missatge profund de marcada càrrega social i, fins i tot, de lluita de classes (arribant al seu punt culminant a Parásitos).

Snowpiercer ens parla d'una Terra del futur apocalíptica i despoblada; tota la població està vivint en un tren que no para mai, que està en moviment constant. Aquell tren és una bona metàfora de la societat actual: els rics i poderosos estan al cap del tren i tenen un nivell de vida i recursos més que bàsics,m fins i tot, luxosos; en canvi, els pobres malviuen a la cua. Aquest ordre es trastocarà quan alguns de la cua decideixen canviar les coses.

Es tracta del primer film del director sud-coreà amb equip 'occidental' i en anglès, en el repartiment hi veiem actors i actrius com: Chris Evans, Tilda Swinton, Octavi Spencer, John Hurt o Jamie Bell i un misteriós actor de Hollywood en plan sorpresa final.... acompanyat de Song Kang-ho, un dels actors més reconeguts i habituals del cinema sud-coreà.

Pel·lícula intensa, trepidant i contundent que es conforma com una fàbula del nostre sistema social amb diferents capes d'interpretació, a Snowpiercer hi veiem conceptes com el poder, el domini, la submissió, la supervivència, el sacrifici...

Film èpic i visualment potent que ben segur us impactarà.

Ens veiem diumenge !!