dilluns, 28 de juny del 2021

mónFILMAT 2021 #2: SESSIONS PRESENCIALS




Aquest any, mónFILMAT-Festival Internacional de Cinema i Paisatge, torna a optar per la prudència. Tot i que les restriccions fruit del covid19 estan adoptant certa tendència a la 'normalitat', nosaltres hem preferit decantar-nos per un mónFILMAT de versió, encara, reduïda de només 4 dies i poques sessions presencials  però en espais oberts, la resta: online mitjançant la plataforma FestHome.

13 llargmetratges, 22 curtmetratges i 1 'work in progress' és el què us hem preparat a mónFILMAR 2021.

6 llargmetratges, 2 curtmetratges i 1 'work in progress' seran gaudits en sessions presencials.

Les sessions presencials seran totes en espais oberts, per tant, seran per la nit, a les 22:00. Tot i la prudència, aquest any hem recuperat les sessions fora d'Amposta: repetint a La Ràpita (vam ser-hi al 2016 i 2019) al pati del Museu de la Mar i afegint per primer cop Tortosa, en un espai singular on no s'ha projectat cinema: la Plaça dels Dolors.

La programació presenta una gran heterogeneïtat: des de films inèdits no estrenats comercialment (com Last words) o films que arriben amb l'apaludiment de crítica, públic i carregat de premis (com Las Niñas); films arriscats i experimentals (com Lua vermella o com Transoceánicas); pel·lícules d'animació que tracten temes tan necessaris i punyents com les persones exiliades a França per la Guerra EspanyOla del '36 (com Josep); o debuts molt interessants i que ens insinuen creadors i creadors amb potencial (com Pedra pàtria); a més de reconèixer i destacar el talent reconegut o emergent del territori (com DEShabitado, Homenatge a Judes o el 'work in progress' 11).

De fet novedós en relació a anys anteriors és que hi haurà sessions simultànies, divendres i dissabte tindrem projeccions a Amposta i Tortosa i Amposta La Ràpita, respectivament. Haureu d'escollir per proximitat geogràfica o per la proposta cinematogràfica.

Aquest any també recuperem el fet de sopar mentre veiem la pel·lícula i les sessions de la plaça de Lo Pati (pl. Mari Chordà) tindran 2 foodtrucks (Deliticious i Lumalú).

I, finalment, aprofitant la 'presencialitat' de la que podem gaudir enguany bona part de les sessions presencials tindran la presència d'alguna persona de l'equip del film que pugui presentar-la o establir un espai de diàleg al final de la projecció. És el cas de la presència de Meritxell Colell, co-directora del film d'Inauguració Transoceánicas; Celia Espanya, muntadora i ajudant de fotografia del 'work in progress' 11;  Pau Bertomeu, director de DEShabitado; Manel Raga, director d'Homenatge a Judes; i Macià Florit, director de Pedra Pàtria, film Cloenda de mónFILMAT 2021.

Ganes de trobar-nos i gaudir del cinema ...

Aquí teniu la programació presencial de mF 2021 per dies:

- 01/07/21-22:00-Plaça Lo Pati - Inauguració: Transoceánicas
- 02/07/21-22:00-antic col·legi de les Monges d'Amposta: Las Niñas + 11 (work in progress)
- 02/07/21-22:00-Plaça dels Dolors (Tortosa): Last Words
- 03/07/21-22:00 Plaça de Lo Pati (Amposta):Josep
- 03/07/21-22:00 Pati Museu de la Mar: Lua Vermella + DEShabitado (curt)
- 04/07/21-22:00 Plaça de Lo Pati - Cloenda: Pedra Pàtria + Homenatge a Judes (curt)