dimecres, 30 de juny del 2021

mónFILMAT 2021 #4: INAUGURACIO I CLOENDA

Demà comença mónFILMAT, així que avui us vull explicar com obrirem i tancarem l'edició d'enguany. Es tracta de dues propostes que les lliga l'aspecte documental, l'exposició de la vida quotidiana, un clar interès en la reflexió i l'autorreflexió i una vocació per a fer relats universals des de lo local.

Seran dues sessions molt especials ja que comptarem amb la presència de la directora i director d'ambdós films i perquè, a més, la sessió de cloenda vindrà amb un bonus track: la projecció d'Homenatge a Judes, el darrer curtmetratge de Manel Raga i comptarem amb la seva presència.

Sessió Inauguració: 'Transoceànicas', dirigida per Meritxell Colell i Lucia Vasallo. A la primera ja la vam tenir a mónFILMAT 2018 presentant 'Con el viento' i mostrant una accessibilitat i simpatia encantadora. Aquest any torna per a presentar-nos aquest documental fet a 4 manes. Un projecte on interactuen text escrit i imatge, una amistat que es busca mantenir malgrat els molts kilòmetres que els separen. Les dues directores -una a Barcelona i l'altra a Buenos Aires- s'envien vídeos durant quatre anys com a forma de correspondència i en ells s'expliquen la Vida, les ciutats on són, el paiatge que els envolta. Un film fet amb una sensibilitat poètica remarcable. 

Dijous 02/07/21 - Plaça de Lo Pati (Pl. Mari Chordà) a les 22:00

Sessió Cloenda: 'Pedra Pàtria', dirigia per Macià Florit. Aquest debutant menorquí ens ofereix una reflexió autobiogràfica en forma de documental sobre la seva identitat, la de la seva família i la de Menoca. Micro i macro conflueixen de forma que en alguns moments rasca lo èpic. El paisatge de Menorca i de les illes ens marca un relat vital càlida i entranyable, reflexiu i lúcid. És un honor que el director ens pugui acompanyar per a presentar el film i establir diàleg amb el públic assistent.

Abans de 'Pedra Pàtria', però tindrem un 'bonus track' el nou curtmetratge de l'amic Manel  Raga: Homenatge a Judes, un passeig per la infància local del director, aires autobiogràfics que la lliguen de forma molt interessant amb la proposta de Macià Florit. El passat per parlar del present, entorn local per parlar-nos de qüestions universals. Un goig comptà amb la presència del sr. Raga, amic de mónFILMAT.

Diumenge 04/07/21 - Plaça de Lo Pati (Pl. Mari Chordà) a les 22:00

Si és que no sé com dir-vos-ho: no podreu no venir !!