dijous, 9 de novembre del 2023

VICTORIA & SAVOY, CICLE CINEMATOGRÂFIC A LES TERRES DE L'EBRE

 

Ja us vem parlar aquí del projecte del director faldut Manel Raga 'Victòria & Savoy', un cicle cinematogràfic a Ulldecona en el que durant tots aquests mesos hem pogut gaudir de propostes d'autor difícils de veure en una pantalla gran. L'Orfeó d'Ulldecona continuarà sent la seu del projecte però a partir d'aquest cap de setmana 'Victòria & Savoy' s'expandeix per la comarca del Montsià i Baix Ebre; el sr. Raga projectarà algunes de les pelis vistes a poblacions del territori com: La Sènia, Tortosa, Roquetes i Amposta.

La proposta no consta només de projeccions sinó que els diferents films que composen el Cicle seran 'treballats' en els centres educatius de secundària de les diferents poblacions, d'aquesta forma es busca l'aproximació del cinema al públic jove tot fent-ne un anàlisis i tasca pedagògica molt interessant. Això doncs, cada sessió té un visionat i anàlisis a les aules i després un de públic, amb la participació d'quest públic jove.

En algunes ocassions, els films comptaran amb la presència de directors/es que en faran la presentació i facilitaran el diàleg posterior.

Les sessions i pel·lícules que conformen 'Victòria & Savoy, cicle cinematogràfic a les Terres de l'Ebre' són:

Un soroll que em parla (2010)(Kaori Oda): una intimista aproximació a l'assumpció de l'homosexualitat femenina en l'entorn familiar.

- 10/11/23: Tortosa
- 11/11/23: La Sènia
- 17/11/23: Amposta
- 18/11/23: Roquetes

La Gallina, Manel viu a Sarajevo i Homenatge a Judes (2013, 2017 i 2019)(Manel Raga): 3 curtmetratges del director d'Ulldecona en els que autoria i territori s'entelliguen de forma exemplar.

- 01/12/23: Roquetes

La caótica vida de Nadia Kadic (2018)(Marta Hernaiz Pidal): un viatge pels Balcans d'una mare i la seva filla autista com a intent d'assumir el passat i encarar el present.

- 17/12/23: La Sènia

Pedra pàtria (2021)(Macià Florit): Una reflexió autobiogràfica del director menorquí en la que identitat, família i territori conflueixen en un documental brillant i de guió impecable.

- 18/12/23: Tortosa

Bab Sebta (2008)(Pedro Pinho i Frederico Lobo): un documental impactant i corprenedor sobre el 'lloc de pas' de migrants que creuen l'estret de Gibraltar.

- 26/01/24: Amposta

Niu Familiar (1979)(Bela Tarr): realisme social d'Hongria a finals dels '70 del segle passat: relacions familiars i situació política del país s'entrelliguen en aquest film del mestre Bela Tarr.

- 23/02/24: Ulldecona

El cinema d'autor es desplega pel territori ...