dijous, 30 de maig del 2024

RECORDANT REFERENTS COM 'LES SABATILLES VERMELLES' (1948)

Hi ha directors i directores que estan massa oblidades. Hi ha pel·lícules que no estan prou reivindicades. El tàndem Michael Powell i Emeric Pressburger -poc reconegut per al gran públic- és una de les parelles que ens han donat més obres mestres a la Història del Cinema, joies com: 'Vida y Muerte del Coronel Blimp' (1943), 'Narciso negro' (1947), 'El fotógrafo del pánico' (Peeping Tom)(1960) i, també o sobretot, 'Les sabatilles vermelles' (1948).

L'any passat aquesta meravella a l'hora de transportar la dansa al món del cinema va fer 75 anys. Per sort, cinèfils compromesos com el sr. Martin Scorsese -que va participar en la restauració del cel·luloide original- ha permès que aquesta joia continuï disponible i vigent. Directores com Greta Gerwig ha reconegut haver-se inspirat per a la seva 'Barbie. Altres directors com Spielberg o De Palma li han fet homenatges i molts cops ha estat escollida com la millor pel·lícula britànica de tots els temps. 

Un film d'inqüestionable bellesa visual per a la història d'una ballarina que dubta entre centrar-se en la seva carrera o rendir-se a la seva relació sentimental amb un compositor.

La tenim a Prime Video, la tenim a Filmin ... recuperem-la! 

'