dijous, 2 d’abril del 2009

ARRIBA LA (RE)EVOLUCIÓ EN 3D !!!!

·
Que el cinema perd clients a 'xorros' ja fa uns quants anys que es va dient, any que passa, any que la quota de públic de les sales es redueix ... que si la tecnologia P2P, que si els top-manta, que si el 'home cinema'.... la rematada, però, ha estat aquesta crisis del 'món mundial' que ens tenalla a tots plegats (i plegades)... (tot s'ha de dir, però, que la crisi ha provocat un augment de públic als EEUU, bressol del cinema d'evasió... per alguna cosa serà!).
·
Per a posar-hi remei, a Hollywood (que ja sabeu que és on s'inventà el cinema com a negoci) han tret la pols a un invent -de 1838!!!- explotat en el cinema als anys '50 del segle passat i l'han llençat com a la gran novetat salvadora: el sistema 3D estereoscòpic !!!!. Sí, senyores i senyors, a l'altra banda de l'Atlàntic (per aquí, no tant, encara) estan tots els estudis histèrics per a poder estrenar alguna pel·lícula amb aquest format per a no quedar endarrerits... hi ha 30 films en preparació que ens han d'arribar!!! I treieu-vos del cap pelis antigues com Tiburón 3 o les més recents com Beowulf, Viaje al centro de la tierra o U2-3D, han millorat la tècnica!!.... ja no es tracta de les ulleres de cartró amb un plàstic de cada color (tan estètiques, elles!) sinó que són ulleres de pasta reutilitzable, sí, sí, ho heu llegit bé: re-u-ti-lit-za-bles (jo crec que això serà el millor de tot!!! posaran rentaulleres als cinemes?? ens posarem ulleres pringoses de xuxes de l'espectador anterior???). Per tant, més que 'de revolució de la 3D', hauríem de parlar 'd'evolució cap als 3D'.
·
La 'puesta de largo' del rellançament d'aquest sistema, en cinema d'animació, ens arribarà el 13 maig quan 'Up' (la nova de Pixar, codirigida per Pete-Monstruos, S.A.-Docter i Bob-guionista de Buscando a Nemo-Peterson) inauguri el Festival Cannes, serà el primer cop que un film d'animació tingui aquest honor, i a més, en 3D!!!
·
I pel que respecta al cinema de carn i ossos, l'encarregada de donar el tret de sortida oficial, serà Avatar, la nova peli de James Cameron després de 12 anys d'absència, la pel·lícula més cara de la història i en la que hi porta treballant 10 anys.
·
Per tot això serà més endavant.... de moment, demà 3 d'abril, s'estrena a les nostres pantalles la primera d'aquesta allau cinematogràfic 'tridimensional': Monstruos contra alienígenas, 100% en 3D i el president de Dreamworks -productora del film- Jeffrey Katzenberg): "Esta revolución se equipara con la introducción del sonido en los años veinte, o el color en los treinta: mejoras tecnológicas que realzaron la habilidad de los directores a la hora de contar historias" (Público, 27/03/09).

Òbviament, aquestes pelis de que parlem també s'estrenaran en format 2D per a totes aquelles sales que no estiguin, encara, preparades. El sector s'estan posant les piles si en el 2008 hi havia 34 pantalles 3D, per a demà n'hi haurà 84 .... i a finals d'any s'espera arribar a les 100... les estrenes, com deien, superaran la treintena... les pròximes pelis en 3D: Toy Story (Pixar), Tron2 (Disney) o l'Alicia de Tim Burton (yupi!).


.... la vida en 3D ja és aquí !!!

4 comentaris:

Laura ha dit...

hola, ciutadà!

buf, tres dies sense saludar el senyor blogspot... quin patiment!

vostè veu "sé lo que hicisteis..."? va venir l'actriu que posa la veu a amèrica (wezeesespejarl) i li van posar tot de fotos de famosos perquè digués quins eren monstres i quins alienígenes. va ser molt divertit. la obregon era una alienígena!

pati di fusa ha dit...

i la que s'estrena demà, ja serà amb les ulleres de pasta reutilitzables? tinc ganes de vore aquest experiment als cinemes amposta i el ciutadà interactuant amb les taquilleres... :P

jo crec que ja m'espero al tim! :)

Laura ha dit...

jo crec que això de les ulleres de pasta en 3D està molt bé, perquè les deus poder robar (o comprar, potser), i llavors te les endús de festa i vas de modenna, per exemple. amb un ull de cada color. no?

oh! oh! oh! lo tengo: i si mirem "el orfanato" amb ulleres 3D?

Ciutadà K ha dit...

... les seves idees són espectaculars, eh??? potser si veieu l'Orfanato amb les ulleres 3D descrobriu pífies que jo no he vist...

:)