divendres, 20 de gener del 2012

2012: DE GOYA I GLOBUS D'OR

A principis d'any, es succeeixen les gales d'entrega de premis en el món del cinema d'aquí i d'allà, es tracta de premiar tot allò destacable de l'any anterior.
Fa uns dies es van entregar els Globus d'Or i es van anunciar les nominacions als premis Goya que s'entregaran el proper 19 de febrer...

Els premis dels Globus d'Or 2012:
En la seva 69ena edició l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood entrega els premis que poden donar pistes cap als/les premiats/des en els Oscar. I el que està clar és que les grans triomfadores seran The Artist, un film mut i en blanc i negre (¿tindran raó alguns crítics que diuen que en plena explosió de cinema digital i 3D estem tornant a una reivindicació dels orígens del cinema?) i Los descendientes, la nova peli del sr. Alexandre Payne (que va triomfar fa uns anys amb l'estupenda Entre Copas). Si la primera s'emportà premis importants com millor film de comèdia o musical, millor actor en film còmic -Jean Dujardin- i millor banda sonora -Ludovic Bource-); la segona aconseguí els de millor film dramàtic i millor actor George Clooney (per a molts, l'Oscar està cantat!).
L'eterna nominada a millor actriu i que opta a aconseguir el récord de premis Oscar -Meryl Streep- s'emportà el premi a la millor actriu per la interpretació de la sra. Margaret Tatcher a La dama de hierro. El premi a millor actriu de comèdia fou per a Michelle Williams i el seu paper a My Week With Marilyn, recreant a la mítica actriu que fa 52 anys va guanyar aquest mateix premi per 'Con faldas y a lo loco'.
Altres premis: Millor pel·lícula animada: Las aventuras de Tintín; Millor director: Martin Scorses per Hugo;Millor guió : Woody Allen Midnight in Paris. A destacar el NO premi per la piel que habito com a Millor film estranger que s'emportà la iraniana A separation.
Pel que respecta a la TV: La millor serie de comèdia fou per Modern Family i a millor drama Homeland (per sobre de les esperades Juego de Tronos o Boardwalk Empire). El de Millor actriu fou per a Kate Winslet i la seva sòlida feina a Mildred Pierce. Els premis a Actor/actriu de repartiment en series de TV a Peter Dinklage (Juego de tronos) i Jessica Lange (per American Hooror Story).
El premi honorífic a la trajectòria professional fou per a Morgan Freeman

Les nominacions dels Goya'12
Incomprensible l'exagerat nombre de nominacions de La piel que habito i No habrá paz para los malvados amb 16 i 14, respectivament. Sembla que al sr. Almodóvar la sonada reconcil·liació amb l'Acadèmia de cinema espanyola li ha sortit bé, el seu film ha obtingut la tremenda xifra de 16 nominacions (excessiva per al meu gust!) ... però que no es confiï massa perquè altres vegades ha estat nominat a moltes categories i s'ha quedat sense res de res. La pel·lícula del sr. Urbizu té l'actractiu d'un José Coronado... però això no aguanta el film ...
Ens agraden més les nominacions a Eva (amb 12), la Voz dormida (9) o Blackthorn. Sin destino (amb 11), la menystinguda i arriscada proposta del sr. Mateo Gil.
Haurem d'esperar al 19 de febrer a que s'entreguin els premis... jo creuaré els dits per a que l'estupenda Elena Anaya se n'emporti un i el seu alter ego, Jan Cornet com a actor revel·lació, també.


3 comentaris:

Laura ha dit...

"Eva" em va agradar molt, i el Daniel Brühl també, perquè encara no havia fet l'anunci de la cervesa.

Jo creuaré els dits perquè el Tosar ampliï la seva col·lecció de premis. És que sóc massa fan del Tosar, jo...

Ciutadà K ha dit...

Ai, jo tinc feina acumulada (seeeempre tinc feina acumulada) i Eva és una d'elles. De moment ja tinc Drive i a la que pugui la veig...

Vinga, tots/es a creuar els dits!! :P

Laura ha dit...

A mi "Eva" em va agradar molt. La fotografia és molt maca, ja ho veuràs.

"Drive" és sensacional tota ella! La violència, pel meu gust, massa explícita, però em va enamorar la història, els personatges i la música.