L'anunci que hi haurà una seqüela de l'Hotel Fawlty ha dividit el seus seguidors en dos bàndols: els que creuen que és una bona idea i els que la consideren un error. John Cleese és qui prepara el projecte, amb la seva filla Camilla. Interpretaria el mateix Basil Fawlty d'abans, però vell, igualment cínic i misàntrop, i enfrontat a aquest món actual que als ancians ens costa d'entendre.
Des de que la sèrie es va estrenar a mitjans dels setanta han mort molts dels actors que van donar vidas als personatges, i Prunella Scales, que interpretava a la dona de Fawlty, té alzheimer. Fins i tot l'hotel que va inspirar la sèrie ha desaparegut. El 2015 el van convertir en un geriàtric.
El 1971, l'hotel va rebre com a hostes els membres de Monty Phython, que eren a la zona rodant seqüències del seu programa de tele, el Flying Circus. L'amo de l'hotel, Donald Sinclair, era tan fred i malcarat que al cap de dos dies els membres del grup se'n van anar a un altre. Només John Cleese s'hi va quedar, fascinat pel seu comportament. Era capaç de renyar Terry Gilliam davant de tothom per la manera d'utilitzar la forquilla i el ganivet. En un moment determinat va agafar la cartera de mà d'Eric Idle i la va llançar per la finestra. Quan li van preguntar per què ho havia fet va contestar que, dins, podria haver-hi una bomba. A partir de l'estupidesa d'aquest individu, Cleese va crear el personatge de Fawlty. Gràcies els siguin donades a tots dos.
El geriàtric que ara hi ha on abans hi havia l'hotel l'han batejat Sachs Lodge, en record d'Andrew Sachs, l'actor que a la sèrie interpretava el paper de Manuel, el cambrer que era mexicà a la versió catalana i italià a l'espanyola, i que a l'original era de Barcelona. Afectat de demència vascular, va morir el 2016, fet que probablement li impedirà assistir a l'estrena de la seqüela de la sèrie, absència que des d'aquesta columna lamentem profundament.
Quim Monzó a
La Vanguardia del 11/02/23
La Vanguardia del 11/02/23
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada